Wil je Taalvrijwilliger worden?

De taalkamer draait volledig op vrijwilligers. We hebben drie coördinatoren: Edo, Jacqueline en Carine. Elke vrijdag is er één van de coördinatoren aanwezig. Zij verwelkomen, met de andere taalvrijwilligers, de mensen die om 10 uur binnenkomen. Daarna drinken we samen koffie. Om 10.30 beginnen we echt. De coördinator deelt de groep (van ongeveer 15 mensen) in kleine groepjes in. Op de verschillende niveaus. Elke taalvrijwilliger krijgt een groepje (van 4 à 5 mensen) toebedeeld.

 

We gebruiken een hele prettige methode: ‘Spreektaal’ van de stichting ‘Het begint met taal’. Elke week behandelen we een hoofdstuk. De methode helpt de taalvrijwilliger en de deelnemers door het hoofdstuk heen. Het is de bedoeling dat de taalvrijwilliger zich thuis voorbereidt. Als je dat een paar keer hebt gedaan, wijst het zich daarna vanzelf. Om 11.45 uur stoppen we. We praten nog even na en om 12.00 uur gaat iedereen naar huis.

 

Vind je het leuk om taalvrijwilliger te worden? Heb je iets met taal en met de doelgroep? (over het algemeen zijn dat statushouders dus voormalig vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Iran, Irak en Afghanistan). En kan je goed en prettig communiceren? Meld je dan aan bij huiskamer033@gmail.com. Eén van de coördinatoren zal contact met je opnemen en een kennismakingsgesprek met je afspreken. 

 

Vind je het leuk om de kinderoppas te doen terwijl de vaders en moeder in de kamer ernaast Nederlands oefenen? Meld je dan aan bij huiskamer033@gmail.com. Eén van de coördinatoren zal contact met je opnemen en een kennismakingsgesprek met je afspreken.