top of page

Wil je Taalvrijwilliger worden?

De Taalkamer draait volledig op vrijwilligers. We hebben drie coördinatoren: Carine, Edo en Sanne. Elke vrijdag is er een bijeenkomst. De deelnemers komen vanaf 9 uur binnen, we drinken samen koffie en thee. Om 09.15 beginnen we echt. Elke taalvrijwilliger heeft een groepje van gemiddeld 8 deelnemers.

De deelnemers zijn over het algemeen statushouders, dus voormalig vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Iran, Irak en Afghanistan. Maar er zijn ook mensen bij die vanwege een relatie in Nederland zijn komen wonen. 
 

We gebruiken een hele prettige methode: ‘Spreektaal’ van de stichting ‘Het begint met taal’. Deze methode is gericht op het oefenen van hele praktische alledaagse situaties. Elke week behandelen we een hoofdstuk met een thema. De methode helpt de taalvrijwilliger en de deelnemers door het hoofdstuk heen. Het is de bedoeling dat de taalvrijwilliger zich thuis voorbereidt. Als je dat een paar keer hebt gedaan, wijst het zich daarna vanzelf. Om 11.15 uur stoppen we. We praten nog even na en om 11.30 uur gaat iedereen naar huis.

 

Vind je het leuk om taalvrijwilliger te worden? Heb je iets met taal en met de doelgroep? En kan je goed en prettig communiceren? Meld je dan aan bij huiskamer033@gmail.com. Eén van de coördinatoren zal contact met je opnemen en een kennismakingsgesprek met je afspreken. 

 
bottom of page